recept: Juhtúrós pogácsa, Kifőzde
Juhtúrós pogácsa
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg liszt,
25 dkg vaj,
25 dkg juhtúró,
2 tojás sárgája,
1 egész tojás,
2 dkg élesztő,
0,5 dl tej,
2 ek aprított (szárított) kaporlevél,
2-3 ek só,
köménymag


Fél dl langyos tejben felfuttatjuk a 2 dkg élesztőt.
A hozzávalókat az apróra vágott kaporral tésztává gyúrjuk és hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt.
Kinyújtjuk, meglisztezzük és kétszer összehajtjuk, mint a leveles tésztát. Magyarán négyrét, mint a levélpapírt. Pihentetjük 10-15 percig, majd újra kinyújtjuk, lisztezzük, hajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük.
Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, köménymaggal meghintjük. Közepesen forró sütőben piroskásra sütjük.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: leveles tészta

Forrás: Internetes gyűjtés alapján.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2008.08.18. Utoljára frissítve: 2009.12.28.
Utolsó megtekintés: több, mint 3 napja (2024-05-01 02:25:14 - 1.36)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez