Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
25 dkg liszt, 25 dkg vaj, 25 dkg juhtúró, 2 tojás sárgája, 1 egész tojás, 2 dkg élesztő, 0,5 dl tej, 2 ek aprított (szárított) kaporlevél, 2-3 ek só, köménymag |
Fél dl langyos tejben felfuttatjuk a 2 dkg élesztőt. A hozzávalókat az apróra vágott kaporral tésztává gyúrjuk és hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt. Kinyújtjuk, meglisztezzük és kétszer összehajtjuk, mint a leveles tésztát. Magyarán négyrét, mint a levélpapírt. Pihentetjük 10-15 percig, majd újra kinyújtjuk, lisztezzük, hajtogatjuk. Ezt még kétszer megismételjük. Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. A tetejét felvert tojással megkenjük, köménymaggal meghintjük. Közepesen forró sütőben piroskásra sütjük. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.
|